Make your own free website on Tripod.com

Haiii....saya zaMann of moDeen..zaMann's PaGe

   
Home Page
Biodata
Galeri Foto / Photo Gallery
al-Kisah 1001 Siang Malam
Macam-Macam Hal
Lelaki vs Pompuan

Ntah Apa-Apa

Kisah Seram Mengharukan
Kisah Biskut & PomPuan
Free Download
Promosi Jualan...best!!
Meisia Yang KuSayang      
Mutated Vegetables
Special Complaint
ooOOhh Titanic
The Truth About Cats & Dogs
The Fun Letter
I LoVe YoU !
KebesaranNya 
Men Problem ?
Power of a Women 
Beauty Tips  
Puisi Wanita Berambut Nipis
Malang SiMalim
Manusia & Kentotnya   
Pantun Orang Malas Solat!!
Funny Contemplation  
Midnight Caller   
Why Men Need Insurance ?
Love Dress 
5 Lessons For Life 
Husband and Wife
Kisah Kapalterbang  
Anak Derhaka 
Untuk Bakal Pengantin Saja (18SX)  
Love Attitude  
Perkataan SeErti  
Old Mother
Check Your Email, Urgent !
Hotlink KengKawan Cyber
Dan Lain-Lain lagi... :-)
     
zaMann@melayu.net
  
  
    
      

Malang SiMalim...Jatuh Ditimpa Tangga
........cerita berdasarkan email

Aku lambat bangun!!!! Ya Allah.......ari nie ader presentation kat kerja aku! Mampos! Boss aku sumer ader, kalau aku lambat, abis lah karier aku kali ini.

Aku bergegas ke bilik air nak gosok gigi. Maner colgate?....alamak!!!!!!...colgate luper nak beli......camner nie?...takkan nak gosok gigi tak pakai colgate sey?...mulut aku kalau pagi-pagi berbau tak agak-agak....bangkai tikus lagi wangi. No time to buy.... terpakser gosok gigi pakai shampoo. Aku bilas je badan, takder gosok-gosok, sabun pun aku skip.

Lepas mandi aku pakai baju...carik baju kemeja lengan panjang biar smart sikit. Takder baju yg dah digosok!...sumer baju aku ronyok macam kertas kener gomol..... lerrrrrrr......orang dah lambat niee..... terpakserlah gosok baju kejap. Aku cari serika (iron lah bodoh) tak jumper.......ader kat dalam bilek adek aku. Aku ketuk pintu bilek dia, tak bukak...aku tery bukak pintu tapi terkunci. Hoi Leman!!!! bukak pintu ni lah !!!! Aku nak amek serika....kao nak simpan itu serika sampai kiamat keper???? Bukaklah cepat!!!! Aku dah lambat nie. Adik aku kalau dah tido macam orang mati...susah nak sadar, aku ingat kalau dia mati betul betul pun orang ingat dia tido. Akhirnyee dapat jugak aku serika tu.

Pager aku berbunyi. Opis aku yg page...dia letak 999, urgent lah tu. Aku tipon balik...diorang sumer carik aku. Aku cakap aku overslept, aku on the way, kejap lagi sampai. Aku pakai baju yg baru aku gosok........eh apsal kecik nie?......lerrrrr....aku tersalah gosok baju rupernyer!...aku tergosok baju adik aku. No time, aku pakai T-shirt polo, at least takyah gosok.

Berdesut aku kluar rumah tunggu teksi. Sepuluh minit aku tunggu teksi tak datang-datang, akhirnya ader kosong, aku tahan, teksi stop....and at that very moment aku teringat yg beg berisi surat-surat for the presentation tertinggal kat rumah, aku suruh dreba teksi tunggu sekejap, dia kater ok sementara tu aku berdesut balik ke rumah. Bila aku patah balik, itu teksi dah takder....so tunggu teksi lain lah. Pagi-pagi memang susah nak carik teksi, kalau naik bas suah terang tak sempat.

Terpakser aku naik bas.....ramai nak mampos!.Macam sarden aku kat dalam. Drebar bas bawak punyer slow....approaching trefik light dia bawak lagi slow, dari jauh aku nampak lampu merah, lepas tu tukar ijau, bila bas dah nak dekat itu trefik light, dia tukar merah balik, bas pun berentilah, aku punyer bingit. Aci kat sebelah aku plak tertido, kepaler dia terlentok kat bahu aku, lepas tu meleleh-leleh air liuh dia kener tangan aku....eeeeeeeeeee...bau kari, nie misti baru srapan prata nie, macam nak kasi satu kompang je.

Orang makin berasak-asak, sebelah aku ader pompan mengandung....dah sarat benar aku tengok...dlm ati aku deyni perut dah gini punyer besar pun masih naik bas lagi, naiklah teksi...kang tebranak dalam bas kang tak ke haru jadinyer? Aku pun bangunlah kasi dia duduk, bila aku bangun je, tu aci punya kpala sudah jatuh itu kerusi punya atas jugak, dia tepranjat, ape taknyer tengah tido syok-syok kat atas bahu aku...padan muker dia. Itu pompan mengandung taknak duduk plak....yek eleh deyni macam aku nak sodom je...owang dah kasi duduk tu duduk je lah. Jadi aku duduk baliklah, aci tengok aku sambil tersenyum, dia sambung tido kat bahu aku, siol punyer keling, satu kali punyer tepuk putih nanti.

Perkara yg amat ditakuti terjadi juga,...trefik jam. Nak terkencing aku dibuatnyer, tah dah braper ribu kali aku asek pandang jam tangan aku.....why?......why must this happen to me today? Aku dah penik rabak, Tuhan aje yg tahu camner punyer berkecamuk hati aku di saat ini. Pager aku berbunyik lagi.....999!....nak call balik ke tak nak nie?......kalau call balik gerenti aku kener maki punyer.....abis lah aku punyer promotion....argghhh! Aku kluarkan aku punyer handphone...misti nak call balik lah....aku akan explain the whole situation, hopefully boss aku understand.

"Hello...Mr Ng, this is Malim.....i'm still stuck at this......." "Malim!!!...Where the hell are you, the whole dept is looking for you....boss will be here any moment u know" Tipon aku tiber-tiber termati...battery flat lerrr. Aku punyer supervisor mesti ingatkan aku letak tipon....arghhhh.....abis lah aku! Nie apek kat depan aku asek peratikan aku dari tadi, muker macam LKY.....buat bodoh suah.

Aku turun dari bas yg dari tadi tak bergerak-gerak...kat depan ader kedai basikal, aku beli basikal dan berdesut ke opis. Sampai jugak aku kat opis....aku lari naik tangga menuju ke main entrance, at the same time ader orang nak ar.....BEDEBOOOOKKK!!!,......aku tergolek jatuh dari tangga, idong berdarah, fail dan kertas-kertas sumer betrabor. Aku pungut balik sumer kertas-kertas....ader yg melayang sampai kat tengah rd......aduuuhhhhhhhh...tensen nyer akuuuuuuuuuu!!!!!!! kereta sumer horn kat aku.....PON!!!! PONNNN!!!! PONNN!!!!! pasal aku kutip kertas-kertas kat tengah-tengah jalanraya.....pager aku berbunyik lagi...BEEP!!!BEEP!!!!BEEP!!!!, orang pekik "HOI!!!! CLEAR THE RD LAHHH!!!!!!!!"........ .argggghhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!!!!! bingitnyeeeeeeeeeeee!!!!!!!

Cuaca panas macam kat neraka...aku dah berpeluh-pelir. Dapat jugak sumer kertas-kertas yg betrabor tu. Aku masuk ke opis, sumer tengah berkumpul........ tengokkan aku yg baru masuk.....idong berdarah, baju basah, seluar terkoyak sikit, kertas-kertas dlm beg tak terurus. "Ahhhhh Malimmm......boss is on MC for three days...the presentation postponed to next week" supervisor aku buka mulut. Macam aku nak sumbat mulut dia dengan mop.

SEKIAN. [M][a][h][a][g][u][r][u] "jgn kerja makan gaji...jadi boss sendiri kan senang?"

face2.gif (411 bytes)  zaMann: "..kalu nak kerja jangan makan gaji...tapi makan leer nasi, roti canai, burger, pizza kerr...sedap jugak..eheeeh"